GerardBol.nlGerard BolNL

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Katwijk

Zes jaar geleden meldde ik me al bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Katwijk met de vraag of er nog vacatures waren in het bestand van B.A.B.S. – en, maar deze groep was net gestart. In 2011 waren er wel vacatures dus mijn wensdroom kon in vervulling gaan. In januari 2012 ben ik dan als B.A.B.S. beëdigd. Maar dat betekent ook dat ik in heel Nederland een officieel huwelijk mag voltrekken.

Aanstaande bruidsparen in de gemeente Katwijk kunnen de voorkeur voor hun B.A.B.S. bij de afdeling Burgerzaken kenbaar maken. Op de website www.katwijk.nl komen jullie via de button ‘Familie, jeugd en onderwijs’ terecht bij de rubriek ‘Familie’. Als jullie daar ‘Trouwen’ aanklikken, vinden jullie alle informatie over onder andere de Katwijkse trouwlocaties. Helaas is er in Katwijk geen trouwlocatie op het strand. Maar bij een ceremonieel huwelijk kan dat weer wel, hierover meer op een andere pagina.

Aan de rechterzijde is op de gemeentelijke website het overzicht van de tien B.A.B.S. – en zichtbaar en daar kan je ook mijn introductie lezen. Ik denk graag met jullie mee om jullie huwelijk op een zeer persoonlijke manier te voltrekken. Het is jullie dag van je leven en op mijn eigen wijze kan ik daar een mooie bijdrage aan leveren. Daarom heb ik een twee weken voor jullie huwelijksdatum ook een intakegesprek.

Daar neem ik ruim de tijd voor om zoveel mogelijk te weten te komen om hiermee de huwelijksplechtigheid uniek en op maat te maken. Jullie kunnen dan ook al jullie wensen en ideeën met mij delen en samen kunnen we bepalen wat wel en geen plek krijgt in de huwelijksplechtigheid. Zo is er bij mij altijd aandacht voor de aanwezige kinderen, maar ook voor hen die er helaas niet bij kunnen zijn en door jullie zo gemist worden. Dat gemis kan op vele manieren kenbaar en ook zichtbaar worden gemaakt.

‘Ik wist niet dat je ook zo kon lachen bij een huwelijkssluiting’, is een reactie die ik geregeld na afloop beluister van aanwezigen en bruidsparen. Het is mijn betrokkenheid waarmee de ernst en humor een unieke plek krijgen in dit voor jullie unieke uur. Ik ben er voor jullie, als jullie dat willen!