GerardBol.nlGerard BolNL

‘Ik wist niet dat dit ook mogelijk was bij een huwelijksplechtigheid’

Deze opmerking hoor ik geregeld als ik met aanstaande bruidsparen in contact kom. Waar we in vroegere jaren het automatisme kenden van trouwen in het gemeentehuis met een ambtenaar van de burgerlijke stand van dezelfde gemeente is er nu veel meer mogelijk. Zo kan je een B.A.B.S. uit een andere gemeente vragen om jullie huwelijk in jullie gemeente te sluiten. Maar gemeenten kennen vandaag de dag ook meer aantrekkelijke trouwlocaties dan het eerder genoemde gemeentehuis. Informeer je dus goed over de mogelijkheden bij jullie gemeente. Ook hier geldt dat als jullie graag willen dat ik jullie officiële huwelijk voltrek, dan zal de gemeente mij voor één dag kunnen benoemen.

‘Maatwerk in tijd en locatie’ is wat veel aanstaande bruidsparen ook willen vandaag de dag. En dat kan ook met een ceremonieel huwelijk. Zo kan je, om geen dubbele kosten te maken bij de gemeente en van een zelfstandig trouwambtenaar, eerst op een moment van ‘gratis trouwen’ het huwelijk formeel laten sluiten. Daar zijn dan natuurlijk ook jullie getuigen bij aanwezig. En een ambtenaar van de burgerlijke stand sluit het huwelijk in een korte bijeenkomst op het gemeentehuis. Deze huwelijken worden in de wandelgangen ook wel ‘maandagochtendhuwelijk’ genoemd. Daarna kan je met de zelfstandig trouwambtenaar jullie ceremoniële huwelijk verder vorm gaan geven.

Een unieke locatie, een unieke tijd… een unieke dag

Wil je in het weekend, 's avonds laat, op een feestdag of om middernacht trouwen? Wil je in je favoriete museum, het park van jullie eerste ontmoeting, op het strand of op de middenstip van je voetbalclub trouwen? Je kunt het zelf allemaal invullen en je kan heel veel zelf regelen, waar je niet meer bent gehouden aan de gemeentelijke regels. Jullie eigen huwelijksplechtigheid kan dan in het bijzijn van al jullie familie en vrienden op een ander moment op elke gewenste locatie plaatsvinden. Als trouwambtenaar op locatie wil ik heel  graag met jullie meedenken over alle mogelijkheden.

En trouwen in het buitenland is ook mogelijk. Wil je kiezen voor dat kasteeltje in de Ardennen, op dat ‘Bounty – eiland’ waar jullie zulke goede herinneringen aan hebben of in het geboorteland van één van jullie… alles is mogelijk. In alle gevallen kan ik, als je het huwelijk in het Nederlands wil laten sluiten, wat voor jullie betekenen.

Wat is het leuk om al die blije gezichten te zien bij jullie ceremoniële huwelijk op die unieke tijd, op die unieke locatie met die unieke groep gasten die jullie zo dierbaar is. Waar je misschien nu nog over dagdroomt, kan werkelijkheid worden en daar wil ik graag de bouwstenen voor aandragen. Om jullie te laten zien en ervaren dat dromen geen bedrog hoeven te zijn. Jullie krijgen een levensmoment om nooit te vergeten.