GerardBol.nlGerard BolNL

Uitvaartleider

Een afscheid kan onverwacht komen of in de laatste levensfase bereid je er met elkaar op voor. Maar voor iedereen geldt dat afscheid nemen van een dierbare herdenken en herinneren inhoudt.

Dat moment van definitief afscheid nemen is er één keer in een mensenleven en dan moet je dat goed doen, meer kansen krijg je immers niet. Als je goed afscheid neemt van je dierbare bouw je steen voor steen aan een blijvende herinnering. Een bekend gezegde is dan ook: ‘Wie van zijn herinneringen kan genieten, leeft tweemaal’.

Een mens kan kracht en steun zoeken en vinden bij het geloof, wat zich laat vertalen in de uitvaartdienst. Maar er zijn ook mensen die dat geloof niet, of niet meer, hebben. Dan is een dienst, ook afscheidsdienst genoemd, op maat ook heel belangrijk.

Elk mens is immers bijzonder en maakt zijn of haar eigen reis door het leven. Daarom is ook elke uitvaart bijzonder.

Het samen afscheid nemen met de juiste woorden, muziek, rituelen en stiltemomenten is loslaten wat dierbaar is, maar ook bouwen aan blijvende herinneringen. Daarbij zijn er bij rituelen unieke mogelijkheden. Wat te denken van een agrariër die nu begraven wordt op de plek waar hij vroeger bloembollen teelde? De draadjes wol die we weer aan elkaar knopen als bezoekers bij het overlijden van een creatieve kunstzinnige dame? En er zijn vele mogelijkheden waar ik als uitvaartleider / funeral speaker met de nabestaanden in wil meedenken.

Folder

3-slagfolder.pdf

Folder uitvaartleider

710 K

Gerard Bol als uitvaartleider

Gerard Bol als uitvaartleider