GerardBol.nlGerard BolNL

Exclusieve glasobjecten

Dit moet u lezen en bekijken. Als geautoriseerde wederverkoper van DEVRIND Gedenkartikelen kan ik u exclusieve glasobjecten aanbieden waarin wat crematie – as is meegeblazen. Trendy en bijzonder betaalbaar! Het is een product wat de liefdevolle herinnering aan uw dierbare tastbaar maakt. Alle glasobjecten worden met de mond geblazen en vrij uit de hand gevormd, wat ieder object uniek maakt. Er kunnen geen twee exact dezelfde objecten worden afgeleverd. Ook al worden de objecten na elkaar vervaardigd, er zal altijd enig verschil zijn. Deze glasobjecten worden op bestelling door vermaarde Nederlandse kunstenaars vervaardigd. De vormgeving en kleurstelling wordt geheel in overleg met u bepaald.

Het is mogelijk dat u een symbolische hoeveelheid as van uw dierbare overleden mee naar huis neemt. Uw uitvaartverzorger kan u er vast en zeker meer over vertellen. Het verwerken van de as (enkele theelepeltjes is al voldoende) gebeurt met zeer veel respect en de uiterste zorgvuldigheid.

'Presse-papier-achtige objecten waarin een vleugje as wordt opgenomen, met als resultaat een vluchtig sterrenreeksje van as, zwierig als de streek van een toverstaf in een Disneyfilm', zo beschreef een journaliste deze exclusieve glasobjecten. Op deze website kunt u het Excel – bestand met deze exclusieve glasobjecten downloaden waar u verder wordt geïnformeerd over vormgeving, afmeting en de prijs per ontwerp.

Binnenkort zal ik op deze website nieuwe gedenksieraden met de naam ‘DEVRIND Exclusive’ onder uw aandacht brengen.

Voorbeelden, afmetingen en prijzen

Exclusieve_glasobjecten_SpraakMaker.xls

396 K

Unieke uitvaartkisten… uniek in de totale vormgeving

Bij de uitvaartbeurs zondag 3 juni van HDC Media in Alkmaar, waar ik met mijn bedrijf ‘SpraakMaker’ aanwezig was en ook twee lezingen verzorgde over de huidige mogelijkheden bij een uitvaartdienst, kwam ik in gesprek met Hans Denijs, kunstenaar.

Hij laat op zijn website www.bijzondermaatwerk.nl unieke en zeer kunstzinnige uitvaartkisten zien. Waar handwerk en creatief vakmanschap niet toe kan leiden. Voor wie ook met de kist ‘Bijzonder Maatwerk’ wil… van harte aanbevolen.

Een blijvende herinnering met een geschilderd portret van de overledene

Monique van Wijk kwam ik op dezelfde uitvaartbeurs tegen en haar werkzaamheden wil ik ook onder uw aandacht brengen. Ze maakt schitterende portretten van de dierbare overledenen. Om een goede indruk te krijgen, maakt ze gebruik van een serie foto’s. Ze komt naar u toe om samen een selectie te maken uit het beschikbare materiaal. Zo moeten de ogen

heel goed zichtbaar zijn. Belangrijk is dat ze een goed (sfeer)beeld krijgt van de overledene en dat ze van de wensen van de nabestaanden op de hoogte is. Dan is er nog verder contact om meer te weten te komen over het karakter van de geportretteerde.       

Van de foto’s zoekt ze de opnames uit welke het beste voor een portret te gebruiken zijn. Ze stuurt de nabestaanden een aantal compositievoorstellen en zij bepalen welke ze als schilderij het liefste zien uitgewerkt.

Na betaling van een derde van de totaalprijs begint ze met schilderen. Afhankelijk van de grootte van het portret heeft Monique zes tot negen weken nodig om het schilderij te maken. Daarna maakt ze van dit werk een foto welke naar de nabestaanden wordt verstuurd en ze kunnen dan nog eventuele opmerkingen maken. Na overeenstemming maakt Monique een afspraak over de aflevering en bij aflevering wordt het resterende bedrag betaald.

Laat u verrassen door wat er voor u zou kunnen ontstaan en breng een bezoek aan de website van Monique www.moniquevanwijk.eu Van harte aanbevolen!

‘Het leven vieren bij afscheid’

Afscheid nemen van een dierbare is intens. Het laatste moment wordt zo mooi en persoonlijk mogelijk ingevuld. Hierbij past ook een persoonlijk afscheidsgeschenk, een liefdevol gebaar van de familie om aan dierbaren en bekenden mee te geven na de afscheidsdienst. Deze geschenken zijn sprankelend en kleurrijk uitgevoerd, geïnspireerd op het vieren van leven bij afscheid.

Op dezelfde uitvaartbeurs kwam ik de creatieve en zeer betrokken mensen van ‘Blijf rouw & relikwie’ tegen en kwam ik in aanraking met hun unieke producten. Deze wil ik onder uw aandacht brengen en ze zijn ook bij mij te bestellen. Het sluit immers helemaal aan bij het maatwerk wat ik lever als uitvaartleider en funeral speaker: ‘Mooie herinneringen… zijn als zonnestralen op een donkere dag’.

De behoefte aan een bijzondere invulling van het laatste moment wordt steeds groter, een persoonlijk accent is dan ook niet meer weg te denken. De uitvaart- en rouwcultuur verandert en dit creatieve bedrijf heeft een oud ritueel en nieuwe creatieve rituelen samengesmolten tot een nieuw en uniek concept. U heeft de keuze uit vijf producten, uitgevoerd in tien thema

  • Fotobuideltje
  • Altaarkaart
  • Gedachtenisprentje
  • In memoriam hart
  • Herinneringsdoosje

De prijzen variëren van 2,30 tot 10,00 euro. Op de website www.blijf-rouwenrelikwie.nl kunt u de complete collectie bekijken welke ik u ook kan tonen en leveren. Van harte aanbevolen!

Liederen die opvallen en mogelijk een rol kunnen spelen

Op deze plek van de subpagina ‘Links’ wil ik een aantal opvallende liederen onder jullie aandacht brengen. Liederen die bij je binnenkomen door hun tekst, de sfeer die ze uitstralen of de wijze hoe ze worden vertolkt. Het kunnen liederen zijn die mogelijk een plek kunnen krijgen bij een afscheidsdienst, maar ze kunnen ook in de periode na het definitieve afscheid een steun in de rug zijn voor u als nabestaande.

Als uitvaartleider en muziekliefhebber zie ik bij veel liederen door de kracht van de tekst ook mogelijkheden om alleen maar de liedtekst voor te (laten) dragen.

Elke mens is bijzonder, daarom moet elke uitvaart ook bijzonder zijn. Daarbij kan muziek een hele belangrijke rol spelen. Kijk dus goed naar de vele mogelijkheden die liederen en instrumentale muziekstukken kunnen spelen in de uitvaartdienst. Een juiste keuze maakt het afscheid nog veel persoonlijker.

Gelukkig zijn er crematoria met zeer uitgebreide liedlijsten die voortdurend worden geactualiseerd. Als het meezit kunt u ook online liedfragmenten beluisteren. Ga bij meerdere versies, denk maar aan het ‘Avé Maria’, op zeker door de gewenste versie goed te beluisteren. De juiste muziekkeuze is weer een stap om samen te bouwen aan herinneringen bij het afscheid nemen.

Zomaar een muzikale greep uit vele muzikale herinneringen

Er zijn liedjes waarvan de sfeer in combinatie met de tekst en de vertolker een keuze rechtvaardigt. Dat is zeker het mooie lied ‘Kees’, ingetogen gezongen door Frans Halsema http://youtu.be/gw8X2EDCkNg

We kennen de zanger van dit lied allemaal van zijn ‘Gute Nacht Freunde’ bij de dagelijkse radio uitzending van ‘Met het oog op morgen’ om 23.00 uur ’s avonds. Maar bij een afscheidsdienst zal iedere aanwezigen elk woord, elke letter van het lied ‘Als de dag van toen’ van Reinhard Mey persoonlijk vertalen naar de overledene http://youtu.be/ga6Rfjqmqiw

In de bundel ‘Licht’ vinden we honderd oude, zeer bekende melodieën (zowel kerkelijke als prachtige, internationale traditionals) van nieuwe teksten voorzien. De liedjes zijn geschikt om te zingen bij alle grote en kleine momenten van het leven, in de kerk en daarbuiten, in het gewone leven.

Wie nu samen wil zingen, moet het vaak doen met een idioom dat niet altijd meer wordt begrepen. Oude liederen worden daardoor ‘onzingbaar’, terwijl de muziek nog altijd springlevend is.

Daarom schreef Coot van Doesburgh voor ‘Licht’ eigentijdse en toegankelijke teksten op die mooie bekende muziek. Ik constateer ook dat veel teksten van kerkliederen te gedateerd zijn om mensen die voor het eerst in de kerk komen echt te bereiken. Juist deze eigentijdse bewerkingen in de tekst slaan een brug naar vele mensen bij die afscheidsdienst aanwezig.

Op de CD ‘Licht’ zingt Karin Bloemen de vijftien mooiste liedjes uit deze bundel. Hier vindt u als voorbeeld de link naar de nieuwe versie van Danny Boy met de titel 'Dit is 't moment'. http://youtube.be/pcFdZ-zlXZg 

Een tamelijk onbekend lied van de helaas ook te vroeg overleden Nederlandse zanger Robert Long is het nummer ‘Liedje voor als ik er niet meer ben’. Elk woord is raak in deze tekst. http://youtu.be/OZCusQ52yQY

Van Bram Vermeulen, in 2004 overleden en naast liedzanger bij velen ook bekend als de helft van het vroegere cabaretduo ‘Neerlands Hoop in bange dagen’, is er het schitterende nummer ‘Testament’. Een kippenvellied waar de tekst duidelijk aangeeft waar het in de uitvaartdienst van de overledene om gaat, namelijk het bouwen met elkaar aan herinneringen. Het draait dan allemaal om de zin: ‘Dood ben ik pas als jij me bent vergeten’. http://youtu.be/Ylm1IqWO7fo

Sprak een Belgische professor ooit al niet de historische woorden: ‘Waar het woord ophoudt, begint de muziek’. 

 » Startpagina » Uitvaartleider » Links