Als Babs van de gemeente Teylingen nam ik iedereen mee in een middeleeuwse bruiloft

In december 2013 mocht ik als Babs, door de wijze hoe ik huwelijken en partnerschappen sloot, bij het eindejaarsfeest van de ambtelijke organisatie in  ‘De Kleine Engel’ in het thema ‘Middeleeuwen’ een huwelijk sluiten tussen de begeerlijke prinses (wie kende haar niet in Teylingen?) en de prins (ambtenaar) die de ridderspelen had gewonnen.   

Deze ridder, voorzien van wat meer jaarringen, was het niet geworden maar… zijn plezier was er zichtbaar niet minder om.

Moegestreden maar vol ridderlijk elan zat de ridder klaar, luisterend naar mijn toespraak, met een helm in de aanslag.

Bij het uitspreken van de trouwbelofte, in heerlijk middeleeuws taalgebruik, zat de stemming er meer dan goed in gezien de gezichten bij de ridder en zijn schone jonkvrouwe. Alles werd gadegeslagen door monniken, adellijke dames, bedelaars, koningen en vele andere middeleeuwse personages.

Zeg ‘ja’ en schrijf het met de ganzenveer op terwijl je aanstaande verrukt de handen ineen  slaat.

En na de handtekening volgt er bij 95% van de ridders een kus waar ik als Babs drie minuten bezig ben om ridder en jonkvrouwe los te peuteren, bij 4,9% staat de ridder met getuite lippen en wil de jonkvrouwe niks en bij 0,1 % moet ik zeggen: ,,Kus de jonkvrouwe”, maar hier hoorde de ridder meer dan duidelijk bij de 95%.

En deze middeleeuwse zegelring is het bewijs van hun liefde door de eeuwen heen. Met mijn creatieve taalgebruik, de liefde voor de geschiedenis en het ‘lezen van de zaal’ was het een meer dan perfecte invulling van het eindejaarsfeest. Heerlijk om zo te kunnen improviseren.  

 

Mijn Rol

Gastspreker

Jaar

December 2013

Klant