Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/gerardbol/domains/gerardbol.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Beeldend, boeiend taalgebruik bij voetbalverslagen voor website L.A.V. - Gerard Bol
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/gerardbol/domains/gerardbol.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Beeldend, boeiend taalgebruik bij voetbalverslagen voor website L.A.V.

Hennie Kanbier en Remco Mentink benaderden me enige jaren geleden met de vraag of ik voor hun zeer veel bekeken voetbalwebsite Leiden Amateur Voetbal wedstrijden wilde bekijken om daar een voetbalverslag van te maken. En waar ik live niet aanwezig kon zijn, of ik dan een belverslag kon maken na een interview met één speler. Natuurlijk heb ik ‘ja’ gezegd, om zo ook weer ‘schrijfmeters’ te kunnen maken. Maar live ging en ga ik alleen op de zondag en dan louter de clubs van de tweede t/m de vierde klasse. Waarom? In die voetbalsferen ben ik bij R.K.S.V. Vredenburch in Rijswijk opgegroeid en daar is voetbal nog voetbal met de humor op de tribune en langs de lijn waar je door goed te luisteren al de helft van je verslag kan noteren.

Zo kwam ik vaak bij bepaalde verenigingen, was een graag geziene gast, en werden mijn voetbalverslagen met boeiend taalgebruik gevreten en zeer gewaardeerd. Behalve mijn indrukken langs de lijn was er ook na afloop het gesprek met één van de spelers om quotes te kunnen noteren. Fotootjes moesten het verslag aankleden en was er een cameraman van L.A.V. dan ging ik na afloop ook met de microfoon op zoek naar mooie uitspraken van spelers en / of begeleiders. En met mijn vragen anders dan bij anderen leverde dat altijd schitterende filmbeelden voor deze site op.

En met regelmaat lever ik en column aan over actuele voetbalzaken voor de website van Leiden Amateur Voetbal. Maar bij de twee jaren dat we ‘Latje trap’ organiseerden (hoeveel van de tien pogingen vanaf de rand van de zestien meter worden er op de doellat geschoten?) was ik als presentator vet improviserende ook helemaal in mijn element. Door het herstel van een rugblessure en -operatie heb ik dit voetbalseizoen 2018 – 2019 louter belverslagen kunnen realiseren omdat lang staan geen optie was. Wat het komend seizoen 2019 – 2020 gaat worden… ik wacht het af.

Mijn Rol

Tekstschrijver

Jaar

Vanaf 2014

Klant