Hoe zou ik nu weer het schoolplein en de school betreden?

Toen de werkzaamheden voor Henk Wiggers Winkel Promotie  stopten, kwamen er vele aanvragen om ergens hoe dan ook hulp-Sinterklaas te spelen, beter gezegd… te zijn. Maar door andere drukke werkzaamheden en de mantelzorgverplichtingen ben ik louter ingegaan op de vraag van twee basisscholen. In 2018 was dat RKBS de Horizon, waar ik zelf van 1998 – 2004 directeur was. Met fantastische Zwarte Pieten en een schitterende outfit kon ik, met de slaapmuts op, uit school komen om de kinderen te begroeten.

Met directeur Herbert van Elteren begroette ik de kinderen en hun ouders op het schoolplein en de stemming zat er direct goed in.

Een fantastisch team waren we, hoewel ik pas ’s ochtends bij de kledingverhuur voor het eerst met ze kennis had gemaakt. De klik, de humor… het paste precies.

Zo ben je nog eens een echte hulp-Sinterklaas, hier benende met het stramme lichaam wetende dat ik de maandag erop een zware rugoperatie zou ondergaan naar de ingang van school. Dat het één groot succes was, bleek wel uit de gezichten en reacties overdag zo ook de vraag direct na afloop van de organisatie of ik donderdag 5 december 2019 weer beschikbaar was. En dat leidde tot een volmondig ‘ja’ (als het maar ook dezelfde Pieten zijn!)

Vier jaar, van 2014 t/m 2017, was ik de hulp-Sinterklaas bij RKBS de Bronckhorst in Noordwijk. Directeur Marjolein Hensen kende ik goed van mijn tijd bij de (toen) Sophia Stichting en het was vier jaar lang een feestje. Met jaarlijks nieuwe Pieten bracht ik een bezoek aan de groepen 1 t/m 4. Gaaf om dan de kleuters te zien meegroeien en die koppies elke keer weer. Elk bezoek was één feest en ook later op de ochtend bij de groteren vanaf groep 5.

Aankomen met een traditionele koets, een brandweerauto en zelf de best wel hard rijdende Stint, waar deze hulp-Sint bijna als bakkenist van een motor met zijspan functioneerde, geleend bij de kinderopvang, het kon allemaal hier in Noordwijk. En wat konden deze kinderen zingen op het schoolplein bij aankomst. Maar natuurlijk zorgde deze hulp-Sinterklaas ook voor het betere gezang bij de ouders op het schoolplein. Want die hadden immers een dertig tot veertig jaar geleden ook bij deze hulp-Sinterklaas luid zingende als kind op schoot gezeten.

Mijn Rol

Sinterklaas bij scholen

Jaar

Van 2014 tot heden

Klant