Mijn radiodebuut als radiopresentator… interview met ouders vermoorde meisje Milly Boele

In het begin was er niets en toen was er ineens… mijn debuut als radiopresentator bij RTV Katwijk op zaterdag 14 januari 2012 bij de live marathonuitzending om de nieuwe Katwijkse stichting ‘Kids say no’ opgericht door Anita Laterveer in de aandacht te brengen. Het ophalen van geld voor deze stichting zo ook informatie verstrekken over kindermishandeling en -misbruik was het tweeledige doel. Waar ik meestal aan de andere kant van de tafel zat om geïnterviewd te worden over politiek, de parochie H. Joannes de Doper, het onderwijs enz. had ik nu kenbaar gemaakt, net het onderwijs verlaten hebbende wel te willen helpen met presenteren bi deze marathonuitzending.

Met wat kleinere interviews, soms alleen in de spreekcel en soms bijgestaan door de radio-dinosaurus Gert de Jonge, had ik direct het gevoel van ‘dit smaakt naar veel meer’. Wat was dat gaaf, spelen met taal, gasten op hun gemak stellen, doorvragen en soms -zagen waar nodig en heel veel improviseren omdat je niet wist wat de gast zou gaan antwoorden. ‘Yes, dit wil ik meer!’, riep ik al naar Martin Ouwehand, hoofd Radio van RTV Katwijk, na het eerste interview. En die kreet werd meer dan positief beantwoord.

Want ik kreeg in de loop van de middag van Martin het verzoek of ik, met Gert de Jonge, om 17.00 uur de ouders van het vermoorde meisje Milly Boele niet wilde interviewen. Dat was toen een beruchte moordzaak van 10 maart 2010 in Dordrecht waar de twaalfjarige Milly door een buurman werd vermoord en in zijn tuin werd begraven. Daar werd het lichaam na zes dagen vermissing gevonden en de dader, een 26-jarige buurman, gearresteerd. Ik heb het gedaan en nu terugkijkend en luisterend anno 2019, Milly zou nu een volwassen jonge vrouw van 21 jaar zijn, ben er nog steeds onwijs trots op hoe dat interview is verlopen. Dat met deze thematiek en emoties.

Mijn geboorte als radiopresentator bij RTV Katwijk werd gevolgd door het invaller-presentator zijn bij het actualiteitenprogramma RTV Magazine, het presenteren van mijn radiocabaretprogramma ‘Met de mondhoeken omhoog’ elke zondag om 20.00 uur, invallen als studiopresentator bij RTV Katwijk Sport en natuurlijk als presentator op locatie bij de live radioverslaggeving van oranje feestweken, de Kippen- en kuikenloop voor het KWF en KiKa, de Valkenburgse paardenmarkt en De Halve van Katwijk. Wat een energie geeft het om zo te mogen presenteren, altijd vooruit denkende, spelend met taal, anders dan anderen.

Martin Ouwehand, mijn geestelijke radiovader, bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen!

Mijn Rol

Presentator

Jaar

14 januari 2012

Klant