‘Missie geslaagd’ voor mijn oom Harry Fennes en mij

Met mijn oom Harry Fennes, net als ik een groot liefhebber van lokale geschiedenis, was ik in het parochiearchief en bij andere (foto)archieven aan het struinen gegaan over de voorgangers van de gebruikers van De Wilbert. Het waren de jezuïeten en de franciscanen die in respectievelijk ‘Het Heerenschool’ en het ‘Sint Willibrorduscollege’ voor vele roemruchte leerlingen hebben gezorgd. Met de avonturen van de Katwijkse ‘bomenpater Mikx’ hebben we eerst afleveringen geschreven voor het parochieblad gevolgd door uitgebreidere teksten voor De Katwijksche Post. Het snode plan van Harry Fennes om er één boek van te maken heb ik warm en uitgebreid ondersteund als eindredacteur en… zie hier het resultaat.

Op de historische grond van De Wilbert bood mijn oom in november 2011 het eerste exemplaar aan burgemeester Jos Wienen van Katwijk aan, ook een bevlogen historicus. Alle exemplaren vlogen als broodjes over de toonbank en Fennes heeft ook nog twee lezingen over zijn boek gehouden. Het deed me deugd om zoveel te kunnen betekenen als eindredacteur. Zeker als ik zag en hoorde hoeveel enthousiaste reacties mijn oom jaren later nog mocht ontvangen op deze uitgave.

Hij bood het boek in januari 2012, voorafgaand aan de uitreiking van de jaarlijkse Meerburgprijzen, ook nog aan Arend Meerburg aan. Een boek met fantastische verhalen over fascinerende lokale gebeurtenissen in Katwijk in vroegere tijden. Ik kon er heerlijk mijn taalgevoel in kwijt.

Mijn Rol

Eindredacteur

Jaar

November 2011

Klant