Presenteren met vaak kippenvel bij de Kippen- en Kuikenloop

Ook in het vrijwilligerswerk maak ik de nodige (kilo)meters op het gebied van presenteren. Bij RTV Katwijk-radio presenteer ik elke zondagavond om 20.00 uur mijn cabaretprogramma ‘Met de mondhoeken omhoog’, val in als studiopresentator bij RTV Katwijk Sport of RTV Magazine (een actualiteitenprogramma op zaterdagochtend) en als co√∂rdinator live verslaggeving evenementen pak ik geregeld de microfoon ter hand om een radioverslag te realiseren. ‘Schilderijtjes maken met woorden’, noem ik dat altijd. Zo ook bij de jaarlijkse Kippen- en Kuikenloop in Katwijk elke tweede zaterdag in juni. Een 7.500 lopers lopen afstanden van 5 km (de Kuikenloop) t/m 42 km om o.a. geld voor het KWF en KiKa bijeen te vergaren.

Ik verzorg het verslag vanaf 7.00 uur en interview dan altijd Jaap Kraaijenoord, √©√©n van de drijvende krachten in het bestuur van de Katwijk Wandel Marathon. Ongelofelijk hoeveel vrijwilligers er geheel belangeloos meewerken om deze schitterende loop jaarlijks mogelijk te maken. Ooit begonnen om een aan kanker overleden vriend, met de bijnaam ‘de Kip’, te gedenken en wat geld voor kankeronderzoek in te zamelen. En nu in 2019, in drie dagen zijn alle deelnemerskaarten op.

Lopen met muziek in de buurt gaat het beste, dus dit Kattukse dweilorkest stond bij jongerencentrum Scum op de Noordduinen in het oranje gehuld om de lopers uit te blazen. Mijn rol was om bij de start persoonlijke verhalen van wandelaars te ‘vangen’. Wie heeft er niet met kanker te maken? Soms een broer, zus of ander familielid, een klasgenootje uit groep 3 van de basisschool en namen van overledenen worden vanaf 13.30 uur bij RTV Katwijk-radio in een muzikaal herdenkingsmonument voorgedragen.

En naast het kippenvel van alles wat ik hoor sta ik er ook geregeld met tranen in de ogen bij het beluisteren van alle levensverhalen. Vorig jaar werd er o.a. door de wandelaars een bedrag van ‚ā¨ 305.000,- verzameld om onderzoek naar die gruwelijke ziekte nog meer mogelijk te maken. En daar doe ik graag belangeloos verslag van als presentator bij RTV Katwijk, want ook in ons gezin was kanker de voordeur binnengedrongen…

Mijn Rol

Presentator voor live evenementen RTV Katwijk-radio

Jaar

2013 t/m 2019

Klant