Rondleiding door historisch Katwijk aan den Rijn als afsluiting schooljaar

Als SpraakMaker met een voorliefde voor lokale geschiedenis val je natuurlijk met je neus in de boter als je wordt gevraagd om na de laatste schooldag voorafgaand aan een barbecue een schoolteam de mooiste historische plekjes van Katwijk aan den Rijn te laten zien met hopelijk een pakkend verhaal erbij. Alles kwam hier samen, het meeschrijven aan de boeken ‘Missie geslaagd’ en ‘Van stof ontdaan’ van mijn oom Harry Fennes, de ervaringen van de Open Monumentendag en rondleider in onze r.-k kerk zo ook mijn jarenlange onderwijservaring.   

Op deze bloedhete vrijdagmiddag was de naastgelegen woning van deze historische woning van de fam. van der Vijver het startpunt. Al wandelend door het vroegere Heerenschoolbos, waar ook de begraafplaats van de franciscanen is gelegen, langs de verdwenen graven van de jezuïeten, de plek van het voormalige kasteel, of huijs, ’t Sant, het Overrijn, de Rijnstraat, de Dorpskerk en de r.-k kerk om via de Kerkstraat Elken de historische panden aan de Rijnstraat weer bij de barbequeplaats te belanden.

Elk pand en elk historisch plekje kreeg een pakkende anekdote mee. En de verhalen werden opgeslurpt door de teamleden, ook al was het de laatste schooldag. Bij de feestelijke barbecue kreeg ieder van mij het boek ‘Van stof ontdaan’ aangeboden als herinnering aan deze mooie historische wandeling. ‘Stadsgids’ of gewoon ‘gids op maat’, ik weet het nu zeker… die hou ik er in. Dat er maar vele opdrachten mogen volgen.

Mijn Rol

Stadsgids historisch Katwijk aan den Rijn

Jaar

2015

Klant