Sint voor vier dagen in het schitterende grote sinterklaashuis in Slot Assumburg in Heemskerk

Via Henk Wiggers van Wiggers Winkel Promotie kwam Ferdinand van Loon, de organisator van het grote sinterklaashuis in Slot Assumburg in Heemskerk, bij mij terecht. Van 21 t/m 25 november konden kinderen, ouders en andere belangstellenden van 10.00 – 19.00 uur het slot met vele thema-kamers, de binnenplaats met Amerigo, dagelijks een dertig Pieten en één hulp-Sinterklaas bezoeken. En, het slot was alle andere dagen een jeugdherberg dus… men kon ook blijven slapen in het grote sinterklaashuis naar bed gebracht door Pieten.

Elke ochtend begroette ik klokslag 10.00 uur de kinderen en hun begeleiders voor de grote zware slotpoort op de slotbrug. Daarna vertrok ik, vergezeld door mijn hoofd-Piet naar mijn verblijf waar ik de kinderen ontving zitten in mijn roodpluchen zetel.

Themakamers waren er meer dan voldoende en helemaal aangekleed met oog voor elk detail zoals: de werk- en slaapkamer van Sinterklaas (met mijters en mantels uit vroegere jaren), de Pietenschool met het langste verlanglijstje van Nederland, Pieten-slaapkamers met klimmaterialen, de inpakkamer, de pepernotenkeuken, pakjeskamers, Pieten-naai atelier, de binnenplaats met plek voor Amerigo en nog veel meer. Bij de rondgang door het slot kraakte elke originele houten plank en houten traptrede dus origineler kon het niet worden.

Natuurlijk hield de peen-Piet goed in de gaten dat Amerigo niet teveel toegestopt kreeg van de honderden kinderen die dagelijks Slot Assumburg bezochten.

Om 19.00 uur vertrok ik elke avond op Amerigo van het grote sinterklaashuis voor het bezorgen van cadeautjes bij vele huizen in ons land. Uitgezwaaid door de families die bleven slapen reed ik, begeleid door mijn hoofd-Piet, op Amerigo over de verlichte slotbrug en oprijlaan van dit mooie historische sinterklaashuis.

En dat de kinderen het spannend vonden om met hun ouders te blijven slapen was wel duidelijk na alle verhalen gehoord te hebben. Want wie wil er niet door Pieten naar bed worden gebracht en ook weer gewekt? Ik hoop dat in 2019 er weer zo’n sinterklaashuis komt in dit slot. Dan mag Ferdinand van Loon alle dagen op mij rekenen als hulp-Sinterklaas. Lange, maar hele gave dagen!

Mijn Rol

Sinterklaas

Jaar

Van 21 november t/m 24 november 2018 dagelijks van 10.00 – 19.00 uur

Klant