Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/gerardbol/domains/gerardbol.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Stof van het verleden verwijderd als tekstschrijver... 'Van stof ontdaan'! - Gerard Bol
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/gerardbol/domains/gerardbol.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Stof van het verleden verwijderd als tekstschrijver… ‘Van stof ontdaan’!

November 2012 kwam er weer een boek uit van mijn oom Harry Fennes. Het was een boek waar ik aan had meegeschreven en het ging over het leven van de jezuïeten (achter de hoge muren van wat nu De Wilbert in Katwijk aan den Rijn is) en de franciscanen (bekend om de bruine pij met omgorde singel en de blote voeten in de sandalen zich zo voortbewegende door de Katwijkse gemeenschap) en verder vele organisaties en instellingen met een katholieke achtergrond. Heerlijk kunnen meeschrijven en kleinere items van het kopje ‘Stofvlokken’ voorzien. Een vlot en leesbaar boek met veel uniek fotomateriaal.

De jezuïet was er voor het onderricht aan het Heerenschool, hij was voetbal- of cricketcoach, zielsverzorger voor de jongeheren van de hoge stand en vandaar dit soort foto’s. Met het vertrek van de franciscanen in de jaren zestig naar Den Haag, waar ook het onderwijs werd gehuisvest, kregen we contact met Ino Mulders die het foto-archief beheerde. Hij was dan ook bij de boekpresentatie waar de voorzitter van het Katwijks Museum de inleidende woorden sprak. Joan Hegener uit Waalre, wiens vader op Het Heerenschool zat, was hier ook bij aanwezig. Mooie warme contacten waren dat.

En cricket werd er door de studenten van Het Heerenschool al gespeeld einde negentiende eeuw. Je gelooft je ogen niet, maar onderstaande foto is het levende bewijs hiervan. Het boek werd voor de parochie en ome Harry ook een mooi relatiegeschenk voor derden. Elke foto riep immers zoveel vragen en reacties op. Na een door mij verzorgde stadswandeling heb ik het ook  aan de deelnemers caeau geschonken… één feest van herkenning na de wandeling!

Het is zo mooi om een bijdrage te kunnen leveren met het bijwerken, opleuken en redigeren van teksten. Daarmee is dit boek ‘Van stof ontdaan’ ook weer een echte klassieker geworden voor de liefhebbers van dit genre.

Mijn Rol

Tekstschrijver

Jaar

November 2012

Klant