Trouwambtenaar bij beroepenproject RKBS de Horizon mei 2019

Dinsdagmiddag 14 mei mocht ik aan groep 5 van RKBS de Horizon in Katwijk aan den Rijn alles vertellen en laten zien het machtig mooie vak van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en trouwambtenaar. Wat waren deze kids enthousiast.

En je leert en beleeft natuurlijk alles het beste door het zelf na te spelen dus… maandagmiddag 20 mei was er in de trouwzaal van het Katwijkse gemeentehuis het  toneelhuwelijk van Sven en Sophie.

Een echte trouwkoets het bruidspaar en de bruidsjonker en het bruidsmeisje naar het gemeentehuis, de visagiste was ’s ochtends op school langs geweest, alle kids waren ‘gekleed’ in hun rol, er waren echte Lego-ringen, (trouw)fotograaf Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’ legde alles vast en de trouwzaal was aangekleed met echte eigen slingers.

Na afloop was er natuurlijk de fotoshoot op het bordes met… de kus. En dat blijft altijd een reuze spannend moment, ook voor de vele aanwezige ouders en andere belangstellenden.

Nadat Sophie haar bruidsboeket achterover in de lucht had gegooid, en het werd gevangen door een ander meisje, werd de fotosessie in de tuin van het gemeentehuis natuurlijk afgesloten met een schitterende groepsfoto. Maandagavond 27 mei bij de Open Avond op het schoolplein ter afsluiting van het beroepenproject deden ze het nog eens dunnetjes over en was de kus ook weer het klapstuk van de avond. En waarom weet ik  dit alles zo goed? Ik mocht de trouwambtenaar zijn en wat heb ik genoten.

 

Mijn Rol

Trouwambtenaar bij beroepenproject

Jaar

Mei 2019

Klant