Van gipsen beelden naar beamerbeelden in deze r.-k kerk

Het had een nog langere draagtijd dan die van een Afrikaanse olifant, de realisering van de beamers in de r.-k kerk in Katwijk. Het was allemaal begonnen met de Meerburgprijs van € 500,- die kinderkoor De Vrolijke Noot van deze kerk kreeg als eerste aanzet voor de beameraanschaf. Maar november 2015 was het dan eindelijk zover, de onthulling en in gebruikname van de beamers. Bij dat feestelijk momentje mocht ik als dagvoorzitter in de avonduren in deze kerk voor genodigden en parochianen gelukkig alles in goede banen leiden.

Pastoor Michel Hagen en burgemeester Jos Wienen konden na wat stichtelijke woorden gezamenlijk de knop indrukken waarop de twee beamerschermen zich uitrolden en met het aftellen vanaf tien was het moment zover… de vervanger van vele gedrukte woorden met ook nog veel meer ongekende beeldmogelijkheden was geboren. En dan wil je ook wel laten zien wat ‘het kindje’ kan, meer dan het projecteren van teksten. Dus gefilmde interviews met parochianen werden geprojecteerd zo ook werden vele foto’s vertoond waaronder die in de historische quiz geleid door Richard Hulmer.

Zo gaaf om dan als dagvoorzitter te spelen met tal van pakkende, verbindende teksten, ook bij de aankondiging van de verschillende koren die deze avond muzikaal gingen opleuken.

En natuurlijk pakte burgemeester Jos Wienen als historicus ook zijn momentje bij het toespreken van alle aanwezigen. Op een pakkende wijze nam hij de aanwezigen mee in hoe in de r.-k kerk aanwezige kerkgangers in de loop der eeuwen werden geïnformeerd.

En nu, bijna vier jaar verder, weten we niet beter dan dat de beamers er zijn en worden voortdurend nieuwe mogelijkheden benut zoals bij de inwijding van het Reil-orgel en de toediening van het vormsel waar er wordt gefilmd wat direct op de beamerschermen wordt geprojecteerd. Iedereen kan het dus zien en meebeleven. Gaaf om als avondvoorzitter aan de wieg te staan van deze beamerervaringen.

Mijn Rol

Dagvoorzitter

Jaar

November 2015

Klant