Van makreel tot Blok en van VNO NCW tot Provinciale Staten Zuid-Holland

Als dagvoorzitter krijg je de meest uiteenlopende opdrachten op zeer gevarieerde locaties. Zo was ik een zaterdag in oktober 2018 in het Andreas College waar de lokale afdeling van een schildersvakorganisatie de landelijke schildersdag organiseerde. Prijzen, oorkondes, bezoek aan Katwijkse kunst in het museum, kritische blik op alle schilderstukken en… iedereen ging naar huis met een vers gerookte makreel. Je bent in Katwijk of niet!

Maar ook bij de businessclub van voetbalhoofdklasser FC Rijnvogels mocht ik een avond met Hans de Boer, voorzitter van het VNO-NCW, leiden al improviserende op vele gestelde vragen tot ieders plezier.

Maar wat doe je als je in je woonplaats verwacht dat de provincie iets moet doen om een jarenlang punt van verkeerskundige ergernis op te lossen? Dan nodigt de organisatie vertegenwoordigers van alle Statenfracties uit op een avond met een paar honderd toeschouwers en mag ik de avond in goede banen leiden. En dat was meer dan gelukt!

En waar eerder de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ minister Blok zag afbellen doordat hij in het Haagse moest blijven vanwege de alom bekende ‘nacht van Adri Duivesteijn’ in de Eerste Kamer. Toen had hij, ter compensatie wel een videoboodschap ingesproken die op de huurdersavond van de SHD werd vertoond. Maar nu was hij er echt als minister van Wonen om over alle woonontwikkelingen in huurdersland te spreken met de vele aanwezigen. Een leuke avond om voor te zitten.

Toen onze parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk door het bisdom Rotterdam werd gevraagd om de start van de Actie Kerkbalans in januari 2019 in te luiden werd mij gevraagd om in de organisatie vooraf hardop me te denken, maar ook om het inluidmoment te presenteren, als een dagvoorzitter te zorgen dat alles goed verliep. Mooie waarderende woorden na afloop voor de organisatie en mij van John Bakker, algemeen econoom, en Tjeerd Visser, vicaris-generaal, van het bisdom. En  foto’s en verslagen van dit inluidmoment heeft het bisdom in een mooi dossier gevat en als mogelijk voorbeeld voor de Aktie Kerkbalans 2020 naar alle parochies van het bisdom gestuurd.

Dagvoorzitter zijn, al mijn talenten, creativiteit en improvisatievermogen kan ik er in kwijt. Zoekt u nog een bevlogen dagvoorzitter?

Mijn Rol

Dagvoorzitter

Jaar

Van 2012 t/m 2019

Klant