Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/gerardbol/domains/gerardbol.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Trouwambtenaar / Ceremoniespreker - Gerard Bol
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/gerardbol/domains/gerardbol.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Trouwambtenaar / Ceremoniespreker

Jullie hoeven maar twee keer ‘ja’ te zeggen…

Jullie hoeven maar twee keer ‘ja’ te zeggen…

Jullie staan op het punt om met elkaar te trouwen of het geregistreerd partnerschap te sluiten. Dat brengt vaak veel geregel met zich mee. Gelukkig kan een ceremoniemeester veel werk uit jullie handen nemen. Maar voor één van de mooiste momenten van het leven moeten jullie zelf een beslissing nemen. Wie wordt jullie trouwambtenaar of ceremoniespreker die dag?

‘Ik wist niet dat je ook zo kon lachen bij een huwelijkssluiting, zo ontspannen’, is een reactie die ik geregeld na afloop krijg van aanwezigen, bruidsparen of geregistreerde partners . Het is mijn betrokkenheid waarmee ernst en humor een juiste plek krijgt in dit voor jullie unieke uur. Ik ben er voor jullie, als jullie dat willen! Daarbij denk ik graag met jullie mee om de ceremonie op een zeer persoonlijke manier te voltrekken. Het is jullie dag van jullie leven. Op mijn eigen wijze kan ik daar een mooie bijdrage aan leveren.

In 2012 verliet ik het basisonderwijs om mijn passie voor het spreken in het openbaar en het schrijven breed in te gaan vullen. Als directeur was ik werkzaam op basisscholen in Zoetermeer, Den Haag, Katwijk en Bloemendaal. Van die passie maakt deze schitterende baan als trouwambtenaar sinds 2012 in de gemeente Katwijk, een belangrijk deel uit. In 2013 kreeg ik die kans in de gemeente Teylingen waar ik sinds kort ook huwelijken en geregistreerde partnerschappen in de gemeenten Hillegom en Lisse mag sluiten. In Katwijk aan den Rijn woon ik sinds mijn huwelijk in 1982. Door mijn werkzaamheden en vrijwilligerswerk ben ik ook actief en bekend in de Duin- en Bollenstreek.

BENUT HET CONTACTFORMULIER MAAR OF BEL GEWOON EVEN​

Willen jullie op enig moment of bij een huwelijksjubileum jullie trouwbelofte hernieuwen? Ik maak het met jullie door het maatwerk en mijn betrokkenheid tot weer een uniek levensmoment voor jullie beiden en iedereen die jullie dierbaar is. Benut het contactformulier maar of bel gewoon even op als jullie er meer over willen weten. Het is zo gaaf! Kan ook als surprise voor één van de partners worden uitgevoerd.

Ben ik als trouwambtenaar / ceremoniespreker in heel Nederland en ook over onze landsgrenzen actief? Ja natuurlijk, waar en wanneer hebben jullie mij nodig…? Laat het mij maar weten. Bij de reviews kan je lezen hoe andere bruidsparen en geregistreerde partners hun ceremonie hebben beleefd.

Was het liefde op het eerste gezicht?

Vooraf kom ik bij jullie langs en neem alle tijd voor het gesprek. Ik wil zo veel mogelijk horen om te kunnen benutten in mijn toespraak. Wat vond u van het aanzoek? Was het liefde op het eerste gezicht? Waar krijgen jullie vlekken van in je nek binnen jullie relatie? Het samenzijn moet alle aanwezigen een goed inzicht geven in jullie leven als bruidspaar/partners en jullie persoonlijke wensen voor de ceremonie. Uniek en op maat gaat het zeker worden. Zo heb ik altijd aandacht voor de aanwezige kinderen. Zo bevestig ik bijvoorbeeld het ja-woord met een hamerslag, laat kinderen een speciale kinderakte ondertekenen of laat ze de ringen brengen. Kiezen jullie de persoonlijke trouwbelofte? Willen jullie een partnerschap met een feestelijke ceremonie? Maar ook aan hen die er helaas niet bij kunnen zijn en door jullie zo gemist worden geef ik in overleg met jullie warme aandacht.

Het werk als trouwambtenaar is voor mij heel bijzonder en dierbaar. Huwelijken en partnerschappen sluiten is in mijn ogen net als topsport. Je moet op het juiste moment pieken, want je kunt het maar één keer doen en elke ceremonie is uniek. Daarbij staan jullie als bruidspaar / partners centraal, maar mijn interactie met de andere aanwezigen zal groot zijn en zeker anders dan bij anderen.

In elke ceremonie kunnen er altijd onverwachte momenten optreden, zeker door de interactie met de aanwezigen. Met mijn improvisatievermogen en creativiteit kan ik snel inspelen op wat er gebeurt, maar jullie beiden moeten toch zelf ‘ja’ zeggen. En je hoeft maar twee keer ‘ja’ te zeggen… tegen elkaar en tegen mij als jullie trouwambtenaar / ceremoniespreker. Met het uitspreken van dat hele simpele en korte woordje ligt er voor jullie daarna de schone taak om dat te delen wat het kostbaarste is in een mensenleven… ‘tijd voor elkaar’. Ik ben er klaar voor, jullie ook?