VAN TROUWAMBTENAAR

tot uitvaartspreker

Passie voor het spreken en schrijven

Mijn passie voor het spreken en schrijven kan ik vanaf 2012 helemaal kwijt in mijn bedrijf ‘Gerard Bol SpraakMaker’ nadat ik tot dat jaar als directeur in het basisonderwijs heb gewerkt in o.a. Zoetermeer, Katwijk  en Bloemendaal. Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeenten Katwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom maak ik fantastische ceremonies bij huwelijken en geregistreerde partnerschappen mee. En op verzoek ben ik ook actief in binnen- en buitenland. Maar als spreker bij uitvaarten heb ik ook al op vele plekken meters mogen maken en er is geen afscheid geweest zonder dat ook de mondhoeken omhoog gingen bij de aanwezigen. Want de lach en een traan in een leven hebben elkaar ook altijd omarmd. Lees er de reviews maar op na.

Op deze website lees je bij de ‘Diensten’ veel meer over mijn passie voor andere spraakmakende werkzaamheden met zeker ook mijn passie voor het spelen met taal bij diverse schrijvende, vaak ook creatieve, werkzaamheden. En altijd ‘anders dan bij anderen’ zoals ik het terugkrijg van de vele opdrachtgevers. Lees er anders de reviews bij de verschillende diensten maar op na.

Bij dit alles is mijn drive, naast het dagelijks kunnen spelen met taal, het dagelijks ook kunnen werken met mensen in de meest uiteenlopende (levens)omstandigheden. Want soms sta ik om 13.00 uur in het crematorium om te spreken bij een afscheid om enige uren later het leukste huwelijk van Nederland te mogen sluiten. Wat een rijk mens ben ik dan.

En bij alles hou ik deze uitspraak van J.F. Kennedy hoog in het vaandel: 

‘Humor is de kortste afstand tussen mensen’.